Ja tenim biblioteca!

Per Sant Jordi, el dia del llibre i dels enamorats catalans, a Canet hi va haver roses i llibres, molts de llibres!
Mentre davant de l'ajuntament es venien roses, dins la Casa de la Vila s'acabaven de fer els darrers retocs per a la inauguració de la nova biblioteca de Canet.


La nova "biblio" està formada amb llibres per a tothom, petits i grans. Hi ha novel·les, llibres de filosofia, diccionaris de diferents tipus, contes per a nens, revistes i diverses enciclopèdies. En total tenim 725 llibres a disposició de tota la gent del municipi amb ganes de llegir, aprendre, adquirir coneixements i passar una bona estona.

Per fer ús d'aquesta biblioteca només cal triar un llibre, endur-se'l i tornar-lo quan s'hagi acabat de llegir. No cal pagar, no cal carnet, no cal apuntar-se enlloc, no cal dir-ho, només s'ha de ser conscient de que s'està agafant quelcom que és de tots nosaltres, que encara que l'ajuntament no s'hagi gastat ni un cèntim en absolutament res per fer aquesta biblioteca, els llibres tenen valor. Hem de respectar el que se'ns ofereix i pensar que potser algú també vol llegir el llibre que tenim entre mans.

Per no quedar amb el cap tort com el del paio de la invitació, hi ha dos llistats amb els llibres. Un només amb els títols i un altre també amb els autors. No es penjarà a Internet cap informació per evitar que gent de fora tingui facilitats per saber què tenim i se li passi pel cap de venir al poble per endur-se alguna obra.

L'acte d'inauguració fou precedit per un recital amb música i dansa per part del duet Sa Bretxa in you.
















14 poesies acompanyades de música, a vegades suau, a vegades plenes de força, a vegades surrealista creada pel guitarrista Ian Loeffer.


Els poemes, entre els quals el darrer fou inspirat en Canet d'Adri, eren cosa de la Cesca Barti i el grup és de Cadaqués.


Una quarantena de persones van venir a veure a aquest duet i, un cop acabat el seu espectacle, van començar a utilitzar aquest nou servei.

A banda de llibres també hi ha l'espai amb taules i cadires per a poder llegir, fer els deures, treballs de l'escola, o estar-s'hi una estona abans d'anar a casa un cop ens ha deixat el bus. També hi ha wi-fi lliure i gratuït obert les 24 hores, dos ordinadors amb accés a Internet a disposició de tothom, i l'horari és el mateix que el de l'ajuntament: com a mínim de dilluns a divendres de 9 a 2 i de 5 a 8 de dilluns a dijous. Properament també obrirem divendres a la tarda.

Per cert, es poden seguir duent llibres a l'ajuntament però tenint en compte que cal que estiguin en bon estat i que puguin interessar a algú. L'espai que tenim a és limitat però entre tots podem millorar la nostra biblioteca.

Ens hi veiem!